Bar central

Även om vi älskar vin från Italien och Frankrike är det roligt att upptäcka viner från andra lite mindre länder. Därför var vi mycket taggade på att testa på Bar Central som är känt för att ha vin från just andra länder. De har fokuserat på en stämning från Centraleuropa och serverar även mat från samma region. På deras vinlista finns mer än 200 alternativ och många av dem är från Tyskland och Österrike. Denna trevliga och mysiga restaurang ligger på Birger Jarlsgatan 41 i Stockholm, alltså mitt i smeten. Förutom redan nämnda länder hittar du även en del alternativ från länder som Ungern och Kroatien.

Om du är som vi vill du givetvis kombinera dessa spännande viner med lite god mat. Hos Bar Central kan du välja om du vill äta lunch eller middag. På lunchmenyn hittar du till exempel tysk bit sparris, kalvschnitzel och flera olika korvar. Det går även bra att beställa take away men vi tycker en del av upplevelsen är att vara på plats.

Om du istället väljer att äta middag precis som vi gjorde är urvalet betydligt större. Till förrätt tog vi en lufttorkad skinka tillsammans med panerad ost. Vi tyckte att båda rätterna höll mycket hög klass. Till middag så blev det en god ugnsbakad röding tillsammans med dillslungad potatis. Vi bad servitören rekommendera ett vin som passade till båda rätterna. Överlag kan vi säga att vi är mycket nöjda med besöket och rekommenderar alla som älskar centraleuropeisk mat att gå hit. Ett plus är att de serverar lite annorlunda mat till skillnad från många andra restauranger i staden. Personalen är supertrevlig, kunnig och gör allt för att du ska trivas. En sak är säker och det är att det inte sista gången som vi gör ett besök på denna härliga restaurang.