Spanjorskan

Vem älskar inte Spanien och den spanska och avslappnande livsstilen? Spanien är ett av våra absoluta favoritländer men vi har tyvärr inte möjlighet att besöka det så ofta som vi vill. Därför är det perfekt att vi kan få lite Spanienkänsla här på hemmaplan. Spanjorskan är en spansk och mysig bodega som ligger på Nybrogatan på Östermalm. Vinlistan är fullproppad med spanska viner och det enda problemet är att bara välja ett av alternativen. Detta är en av våra absoluta favoritrestauranger i staden och vi går hit väldigt ofta. Om du vill ha en sherry efter maten kommer du inte heller att bli besviken. Sortimentet överträffar alla förväntningar. Oavsett vilken spansk region du föredrar när det kommer till viner har du mycket att välja på.

Maten hos Spanjorskan

Hos Spanjorskan serveras det mat från klockan 11:00 till sent på kvällen och givetvis är allt inspirerat av Spanien och det spanska köket. Om du väljer att luncha kan du välja ett paket där du får smaka på allt från en liten paella till en härlig chokladdessert. Det går även att välja på olika sorters omelett, flera olika tapas och sallader. Som sig bör finns det även flera olika charkprodukter, ett riktigt måste för alla spanjorer.

Vill du istället äta middag kan du välja mellan att beställa in en rad olika tapas eller satsa på en stadig paella, Spaniens egen nationalrätt. Det finns tre olika paellor att välja mellan, en som är gjord på svamp, en som har en bas med fisk och skaldjur och en som är gjord på kyckling. Har du aldrig testat på paella innan rekommenderar vi det verkligen. Fråga gärna vilket vin som passar till. Vi älskar främst Spanjorskan för det breda urvalet av viner från olika regioner i landet och den inhemska maten som passar perfekt till vinet.