W by Winjas

Förra helgen hade vi förmånen att testa restaurangen W by Winjas som är kända för sina fantastiska viner. Det var från början ett ställe där man tog med sig sitt eget vin men den tiden är sedan länge förbi. Nu är det istället en av Stockholms bästa restauranger om man älskar vin, och det är ju precis vad vi gör. För dig som inte har hört talas om detta ställe tidigare kan vi berätta att det är en bar och restaurang som främst fokuserar på ost. Efter att ha besökt restaurangen kan vi säga att utbudet av ostar är helt fantastiskt. Vi tror inte att man hittar något bättre ställe i Stockholm om det är ost man är ute efter. Läs vidare för att få reda på vad vi tyckte om W by Winjas.

Över 800 olika viner

W by Winjas ligger på Scheelegatan 3 i Stockholm och de har en vinlista med över 800 olika viner. Många av vinerna kommer från Frankrike och Italien men det finns även flera andra länder representerade. Det första som slår oss när vi kliver in i restaurangen är hur otroligt mysigt det är i lokalen. Man känner sig verkligen välkommen med detsamma. Om du vill komma hit rekommenderar vi att ni bokar ett bord i förväg för att vara säkra på att få en plats. Förutom att avnjuta en god lunch eller middag tillsammans med tillhörande vin kan du även gå på vinprovning.

Det var just en vinprovning som vi valde att gå på. Vi fick testa på en rad fina viner och fick även smaka tillhörande ostar. Stämningen var gemytlig och det bästa av allt var att vi lärde oss en massa nya saker som vi inte visste innan. Det kändes som vi fick med oss mycket ny kunskap som vi kan använda när vi ska hitta nya viner.