Bakplåtspapper bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Letar du också efter bakplåtspapper bäst i test? Då har du kommit till helt rätt artikel! Nedan går vi över de allra bästa bakplåtspappren för att du ska slippa städa ugnen. I slutet av artikeln går vi även igenom hur du ska tänka när du ska välja bakplåtspapper.

Bakplåtspapper – topplistan


Patisse bakplåtspapper – bäst i test!

En vit rulle bakplåtspapper från Patisse

+ Rulle istället för ark så att du får till den perfekta storleken

+ Perfekt för att klä insidor av bakformar


Mest lättanvända: Ninjaplast

En blå rulle bakplåtspapper från Ninjaplast

+ Riktigt enkla att skära

+ FSC-certifierat papper och låda


Bäst för tårtor: Patisse ark

En vit rulle bakplåtspapper från Patisse

+ Runda, färdigklippta ark

+ Perfekt för tårtor & pizzor

– Kan inte användas för rektangulära saker


Att välja det bästa bakplåtspappret

De allra flesta väljer bara någon billig variant när de går på lokala ICAn. Men det finns så mycket bättre varianter än de som står på bakhyllan på ICA! Ovan har vi listat våra favoriter, men det är inte säkert att just de passar dig. Därför kommer här några tips för hur du ska välja bakplåtspapper i framtiden.

Rulle eller ark?

Bestäm dig först och främst om du vill ha en rulle eller ark. Vi rekommenderar alltid rulle, det gör inte bara att du kan spara på pappret, utan också att du kan ta det där lilla extra och inte behöva lappa ihop flera ark.

Hur skärs de?

Om du väljer ett rull-alternativ är det otroligt viktigt att du tittar på hur det skärs. Klipper du själv? Eller finns det någon anordning för att skära pappren? Vi tycker att de som skärs direkt med lådan är de allra smidigaste, men det är förstås upp till var och en. Se till att skäranordningen är lättanvänd bara, du vill inte stå och slita i flera minuter för att få ett fult ark bakplåtspapper.

Hur gjorde vi vårt bakplåtspapper test?

För att skriva vårt bakplåtspapper test hittade vi några lämpliga produkter. Vi valde att skippa de klassiska toppits, ICA basic och Garant. Detta för att de helt enkelt inte håller måttet i vår mening. Vi hittade rätt många varianter, och valde ut de som fått bäst recensioner av föregående kunder. Med det vi läst i recensionerna kunde vi få fram dess för- och nackdelar. Det var just de som skrevs i bakplåtspapper bäst i test listan. Där har vi också rangordnat modellerna från bäst till sämst utifrån dess funktionalitet.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test