Dricksglas bäst i test 2023 – hitta bästa dricksglasen!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är det dricksglas bäst i test du söker? Då har du kommit till rätt sajt! I den här guiden går vi igenom många modeller och hittar de bästa dricksglasen för dig! I slutet av artikeln hittar du också en guide till hur du ska tänka vid köp av glas.

Bäst dricksglas – en topplista


Aida café dricksglas – bäst i test!

Staplade dricksglas i olika färger med pastellbakgrund

+ Snygga nyanser

+ Passar alla typer av drycker inklusive kaffe

+ Kan stapla väldigt många utan att de faller


Klassikern: Iittala ”Kartio”

Klassiska blåa dricksglas från Iittala

+ Får vattnet att se fräschare ut

+ Stora (40cl)

+ Enkel form som alltid känns rätt!


Mest mångsidiga: Orrefors ”More”

Runda dricksglas från Orrefors

+ Stor rund form, perfekt för alkohol

+ Luftar ut aromerna ur drycken

+ Tidlös design

– Kan inte stapla mer än två


Bäst budgetval: Eva Solo

En upssättning glas från Eva Solo

+ Perfekt storlek! (25cl)

+ Billiga

+ Passar de flesta andra glas och tallrikar


Störst: Iittala ”Essence”

Stora genomskinliga dricksglas från Iittala

+ Stora (35cl)

+ Smal kant vilket gör att de passar mycket dryck

– Dyra


Hur väljer man de bästa dricksglasen?

Det är såklart svårt att välja de allra bästa dricksglasen, det finns så otroligt många att välja mellan! Om du inte hittat några du gillar på vår topplista kommer här några tips för att få dig i rätt riktning.

Vad ska du ha i de?

De flesta har massor av dricksglas i olika former, för att få variation beroende på vad man dricker. Det tycker vi att du ska ha också! Du kan därför tänka på vad du tänker ha i just dessa dricksglas, och om de passar för dina ändamål. Om du vill ha allround-glas rekommenderar vi stapelbara varianter, som är i en hyfsat enhetlig färg med resterande porslin du har i köket.

Om du även ska använda dricksglasen som öl- eller vinglas rekommenderar vi att du väljer de större varianterna. Dessa får ut doften ur alkoholen och bidrar på så sätt till en bättre smakupplevelse.

Vad kostar de?

Det är faktiskt viktigt att tänka på plånboken! Glas går sönder allt eftersom, och det är därför viktigt att de inte kostar skjortan. Tänk också på hur många du vill ha? Om ett glas kostar en hundralapp blir det ganska dyrt att köpa en uppsättning på 8-10 stycken…

Hur gjorde vi vårt dricksglas test?

För att genomföra vårt dricksglas test behövde vi först och främst ta fram lite passande produkter. Vi valde här att gå för de lite mer premium-alternativen eftersom de är populärast.

Vi tittade sedan på de utvalda produkternas beskrivningar och recensioner. Utifrån det vi läst skrev vi våra egna recensioner om alla glas.

För att avsluta guiden satte vi även ihop en dricksglas bäst i test lista. Den skrevs efter att vi jämfört prislappar, funktionalitet, vad glasen kan användas till och mångsidighet. Det var faktiskt hyfsat lätt att komma med en testvinnare denna gången!

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test