Grillmatta bäst i test 2023 – hitta bästa grillmattan!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är även du ute efter grillmatta bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi guidar dig till den bästa grillmattan på marknaden. Dessutom går vi över hur du ska kunna hitta en som passar dig med hjälp av vår köpguide i slutet.

Bästa grillmattorna – en topplista


Mustang grillmatta – bäst i test!

En svart lurvig grillmatta från Mustang

+ Lurvigt material för bättre grepp

+ Kan rullas ihop och bli väldigt liten

+ Perfekt storlek för klotgrillar


Störst: Weber grillmatta

En svart ihoprullad grillmatta från Weber

+ Tjockt material som står emot hög värme

+ Kan rullas ihop

+ Enkel att tvätta med trädgårdsslangen eller högtryckstvätt

+ Antibakteriellt material


Bäst design: GardenLife

En grillmatta med arabiskt mönster

+ Snygg och rolig design!

+ Skyddar mot fettfläckar

+ Enkel att tvätta av

Fettfläckar är mer synliga på grund av den ljusa färgen


Hur väljer man den bästa grillmattan?

Att hitta och välja ut den bästa grillmattan är faktiskt inte så lätt som man först kan tro. Det viktigaste är förstås att den är brandsäker och skyddar underlaget mot fläckar, men det finns även andra saker du bör ha i åtanke. Här är de viktigaste sakerna att tänka på när du ska köpa en ny grillmatta.

Passar den din grill?

När vi säger passar med din grill menar vi förstås både designmässigt, och storleksmässigt. Du vill att den ska gå ut minst 10 centimeter från grillens sidor. Det gör att den även kan fånga upp eventuella gnistor och flisor som flyger från grillen.

Designmässigt ska den såklart bara passa grillens design. Det allra vanligaste är helsvarta grillmattor – vilket förstås passar med det mesta.

Har den halkskydd?

Det mest frustrerande med mattor överlag är när de halkar runt på underlaget… Detta är speciellt relevant när man grillar, eftersom hela grillen då rör på sig. Se därför till att grillmattan har en anordning på undersidan för att motverka detta.

Hur tvättas den?

Titta på vad tillverkaren har att säga om hur den ska städas. Vi rekommenderar modeller som har någon form av beläggning. Dessa är betydligt lättare att rengöra eftersom alla fläckar enbart fastnar på beläggning och kan spolas av.

Hur gjordes vårt grillmatta test?

Vi inledde vårt grillmatta test med att välja ut de bästa produkterna på marknaden. Det var svårt, men vi kom till slut fram till en handfull modeller med hjälp av tidigare kunders betygsättning.

Sedan läste vi på mer om de utvalda varianterna med hjälp av produktbeskrivningar och kundrecensioner. Utifrån det vi läst skrev vi modellernas för- och nackdelar. Dessa vägdes sedan mot varandra, och vi kunde då få fram en grillmatta bäst i test lista. Där rankades de från bäst till sämst utifrån jämförelsen.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test