Kaksprits bäst i test 2023 – hitta bästa kakspritsen!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du ute efter kaksprits bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi går igenom de allra bästa kakspritsarna för att få till de perfekta kakorna! Mot slutet av artikeln går vi också igenom lite tips om hur du ska tänka vid köpet av en kaksprits.

Bäst kaksprits – en topplista


MasterClass kaksprits – bäst i test!

En kaksprits med många tillbehör från Masterclass

+ Robust konstruktion i rostfritt stål & plast

+ Många valmöjligheter (tyllar och kakpressar)

+ Enkel att använda

– Själva kakspritsen måste handdiskas


Lättast att rengöra: ScrapCooking

En sprits för kakor i sin förpackning

+ Möjlighet att byta till spritsmunstycke

+ Många valmöjligheter medföljer (kakplattor & spritsar)

+ Kan diskas i maskin

– Helt i plast vilket gör handtaget svagt


Bäst budgetval: Funktion kaksprits

En kaksprits i rostfritt stål

+ Rostfritt stål

+ Stabilt handtag som inte kräver mycket kraft för att tryckas ned

+ Möjlighet att byta munstycket till sprits

– Kan inte diskas i maskin


Skönast att använda: Wilton

En kaksprits med tillbehör i sin förpackning från Wilton

+ Skönt handtag i mjukplast

+ Plaströr som är enkelt att rengöra

+ Många tillbehör för att få olika kakformar

– Handtaget fastnar ibland


Så väljer du den bästa kakspritsen

Att välja ut den bästa kakspritsen från det otroligt breda sortimentet är ingen enkel uppgift. Med rätt vägledning blir det dock betydligt lättare! Här kommer våra varmaste tips inför ditt val av kaksprits.

Hur är den konstruerad?

Det viktigaste med kakspritsar är helt klart hur de är konstruerade. Du vill ha en robust konstruktion som inte glider runt under användning. Det vet du lättast genom att bara titta på materialen. Åtminstone stora delar av spritsen ska vara tillverkade i rostfritt stål. Det gör att handtaget är mer stabilt i handen, men också att mindre kraft krävs för att trycka ut kakorna.

De varianter som endast är tillverkade i plast kräver mer kraft för att få ut kakorna. Dessutom betyder det också att handtagen ”saxar” sig, ungefär som på en dålig stekpincett.

Hur rengörs den?

Vi rekommenderar att du väljer en kaksprits som tål att diskas i maskin. Att stå och försöka manuellt rengöra den kommer bli svårare än du tänkt dig. Det är ungefär ett 20cm långt rör som bara kan kommas åt från ena sidan, tänk dig själv hur mycket kakdeg som lever kvar även efter att du försökt rengöra den…

Så gjorde vi vårt kaksprits test

Kaksprits testet började med att ta reda på vilka produkter som var populärast. Ganska snabbt hittade vi ett axplock av de mest omtyckta varianterna på marknaden. Vi läste på mer om de med hjälp av kundrecensioner och beskrivningar från tillverkarna. Med informationen som vi läst oss till satte vi ihop våra egna recensioner om spritsarna.

För att avsluta artikeln behövde vi få ihop en kaksprits bäst i test lista också. Det gjordes efter att vi tittat på alla modellernas för- och nackdelar, och jämfört de. Efter det kunde vi ganska enkelt rangordna de från bäst till sämst.

Hej! Mitt namn är Kristina Berghammar, och jag är en passionerad bagare och skribent på Divino.se. Jag har en stor kärlek till allt som har med bakning att göra och har arbetat inom branschen i flera år. Förutom att baka älskar jag även att skriva om ämnet och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter!