Keramisk kniv bäst i test – hitta bästa keramiska kniven!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!
Uppdaterad av: Mikaela Höstman, 2023-10-11

Är även du på jakt efter den bästa keramiska kniven? Då är det riktigt tur att du hittat till oss på Divino.se! Nedan har vi plockat ihop en keramisk kniv bäst i test lista, och dessutom en lista tips för att hjälpa dig i rätt riktning.

Keramisk kniv bäst i test

Andra artiklar om knivar:

Bäst i test: Kyocera ’Gen’ keramisk kockkniv

En lyxig keramisk kockkniv med plasthandtag tillverkad av märket "Kyocera" i "Gen"-serien
Extremt vass
Väger lite
Rostfri
Håller länge!
Kan vara skör

Kyocera ’Gen’ – erbjuder både hög prestanda och mångsidighet. Det är den vi nu utser till keramisk kockkniv bäst i test!

Den har ett mycket skarpt blad, som dessutom behåller sin skärpa länge, på grund av det keramiska materialet. Keramiken är dessutom extra hård, vilket i sin tur gör att den håller längre.

Denna kockkniv från Kyocera är även väldigt lätt. Knivbladet väger endast hälften så mycket som ett traditionellt metallblad.

Utöver detta riskerar inte kniven att rosta. Eftersom kniven består av keramik påverkas den inte av syror, vilket förlänger livslängden ytterligare.

Detaljer
Tål diskmaskin?Nej
Bladlängd16 cm

Bäst allround: Kyocera ’High Tech’

En silvrig keramisk allroundkniv tillverkad av märket "Kyocera"
Oslagbar skärpa
Mycket lätt
Mycket hållbar
Lätt att rengöra
Ej lämplig för frusna produkter

Kyocera’s keramiska allroundkniv levererar inom flera kategorier. Dess största fördel är knivens otroliga skärpa. Den behåller dessutom denna över tid. Samtidigt är kniven mycket lätt, vilket gör den enkel att manövrera precist. Även det ergonomiska handtaget bidrar är något vi på Divino.se uppskattar.

Det keramiska materialet gör även kniven hård och stark, samtidigt som den då inte rostar. Utöver detta är Kyocera’s keramiska allroundkniv lätt att rengöra, tack vare dess smidiga yta och design.

Detaljer
Tål diskmaskin?Nej
Bladlängd13 cm

Bästa keramiska santokukniv: Fiskars ’Royal’

En silvrig keramisk santokukniv tillverkad av märket "Fiskars" i serien "Royal"
Utmärkt skärprestanda
Högkvalitativ keramisk slipning
Användarvänligt handtag
Mångsidig
Högre pris

Fiskars ’Royal’ Santokukniv, från den prisbelönta Royalserien, tycker vi på Divino.se är ett bra val för dig som värdesätter överlägsna skär.

Bladet, med en längd på 17 cm, imponerar med sin mycket vassa slipning. Dett gör också att bladets friktion minskar, och på så sätt gör att man inte slinter lika mycket. Dessutom gör det breda bladet, utformad av tyskt rostfritt stål, Santokukniven till en hållbar allrounder.

Handtaget på Santokukniven har även den en genomtänkt design. Ergonomiskt och tillverkat av rostfritt stål, ligger det välbalanserat i handen, vilket ger bra kontroll när man använder den. Ytan av POM-plast ger därutöver ett stabilt grepp, även med fuktiga händer.

Detaljer
Tål diskmaskin?Nej
Bladlängd17 cm
Bästa keramiska kniven

Att välja den bästa keramiska kniven – Divino tipsar

Materialval

Ett av de första kriterierna att beakta är materialet. Även om keramiska knivar generellt sett har håller bra, finns det förstås olika nivåer när det kommer till kvaliteten. En kniv gjord av zirkoniumdioxid är exempelvis betydligt starkare än genomsnittet.

Knivens grepp

Det är också viktigt att kniven har ett ergonomiskt grepp. Det betyder att den ligger bra i handen och är bekväm att använda, även under längre perioder. Ett sådant grepp leder till ett säkrare, mer kontrollerat och effektivt användande av kniven.

Enkel rengöring

Slutligen bör den keramiska kniven även vara lätt att rengöra. De flesta keramiska knivar uppfyller detta, tack vare sin släta yta. Men titta en extra gång om din kniv kan diskas i maskin eller om den kräver handdisk.

Keramisk kniv test

Hur gjorde Divino.se sitt test av keramiska knivar?

Till att börja med valde vi ut de mest populära keramiska knivarna, av de som erbjuds på marknaden. Vi fördjupade oss i dessa, och utvärderade vilken kniv som var bäst, genom att läsa produktbeskrivningar och kundrecensioner. Dessa källor är även vad de egenskrivna texterna ovan är baserade på.

Källor

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test