Klotgrill bäst i test 2023 – hitta bästa klotgrillen!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Letar du också efter klotgrill bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi hjälper nämligen dig hitta den absolut bästa klotgrillen för dig och dina behov. I slutet av artikeln har vi även fått ihop en köpguide inför ditt val.

Bäst klotgrill – en topplista


Kettleman klotgrill – bäst i test!

En svart amerikansk klotgrill från Kettleman

+ Stor nog att grilla till hela familjen

+ Termometer i locket, som syns även när du stängt

+ Extra stora luftspjäll för att reglera temperaturen

– För små hjul


Bäst budgetval: Mustang kolgrill

En svart kolgrill i klotform

+ Enkelt att reglera temperaturen

+ Inbyggd termometer

+ Stabila ben

– Liten


Bäst premiumval: Kamado XL

En stor svart klotgrill med sidobrädor från Kamado

+ Sidobord för enkel avlastning

+ Otroligt stabil

+ Fungerar även som ugn eller rökugn

– Svår att transportera på grund av vikten


Bästa kompakta: Rösle klotgrill F50

En liten klotgrill med hjul från Rösle

+ Högkvalitativa material

+ Reglera luftflödet med ratt

+ Kompakt och perfekt att ta med sig

– Dyr


Hur hittar man den bästa klotgrillen?

Grillsäsongen har börjat, och det är dags att hitta den bästa klotgrillen, men hur fasiken gör man det? Det är en bra fråga, och vi är här för att hjälpa dig på traven. Om du inte hittat en favorit på vår topplista kommer här lite tips inför ditt köp.

Vad passar dig?

Antingen vill du ha en modell som ska ställas på uteplatsen och stå där för alltid, eller så vill du ha en kompakt och transportabel modell. Kanske vill du till och med att den ska vara lätt att bära? Oavsett vad det är just du söker så är det såklart det allra viktigaste att du väljer en passande modell för dina behov.

Har den en termometer?

En inbyggd termometer i grillen är något vi rekommenderar till alla där ute. Det underlättar inte bara att tända grillen och få till en perfekt glödbädd. Det gör också att du kan uppskatta ungefär hur lång tid det tar innan maten är klar.

En termometer gör också att du lättare kan justera värmen. När ska du stänga locket? När ska du öppna locket? Det får du veta med hjälp av en inbyggd termometer i klotgrillen.

Kan man reglera temperaturen?

Vare sig det är öppnings- och stängningsbara grillspjäl, eller en ratt som dras i, så är det otroligt viktigt att du kan reglera temperaturen. Det är egentligen det heliga knepet för att få till den perfekta grillmaten!

Hur gjorde vi vårt klotgrill test?

Vi började vårt klotgrill test med att hitta de populäraste modellerna. Vi läste sedan på mer ingående om en handfull av de. Med informationen vi fick från kunders recensioner och produktbeskrivningar satte vi ihop våra egna recensioner om modellerna.

För att avsluta artikeln satte vi ihop vårt klotgrill bäst i test också. Det gjordes efter att modellerna jämförts med varandra utefter funktionalitet, byggkvalitet och utformning.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test