Kökstång bäst i test 2023 – hitta bästa kökstången!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du också ute efter kökstång bäst i test? Då är detta den perfekta artikeln för dig! Nedan hittar du den bästa kökstången för just dina behov. I den nedre delen av artikeln går vi dessutom igenom hur du ska tänka vid köp av kökstänger.

Bäst kökstång – en topplista


Kitchen Craft kökstång – bäst i test!

En silvrig kökstång från Kitchen kraft

+ Hålls ihop när den inte används med hjälp av låsring

+ Stora grepp som klarar att lyfta tyngre saker

+ Robust design

+ Kan diskas i maskin


Med plastgrepp: KitchenCraft mattång

En mattång med handtag av stål och ändar av plast

+ Plastgrepp som greppar bra

+ Handtaget kan låsas

+ Tål diskmaskin

– Lite kort (28cm)


Mest robust: Exxent alltång

Silvrig alltång med bubbligt grepp

+ Slitstarkt rostfritt stål

+ Ögla för enkel upphängning

+ Bra grepp

– Handtagen kan inte låsas


För grillaren: Westmark

En smal och avlång grilltång från Westmark

+ Smal och avlång (38cm) för att inte bränna sig under användning

+ Öglor för fingrarna så den kan användas även med blöta händer

+ Kommer åt precis överallt

– Litet grepp som gör det svårt att hålla i tyngre saker


Så hittar du den bästa kökstången!

Att hitta den bästa kökstången är svårt, just för att marknaden är så otroligt bred. Det finns allt från grilltänger, till mattänger och alltänger. Det som skiljer dessa modeller åt är dessutom väldigt små grejer de flesta inte lägger märke till. Här kommer våra främsta tips för att du ska göra rätt val.

Hur bra grepp har den?

Förutom att själva handtagen ska vara komfortabla och enkla att greppa, ska själva greppet i ändarna vara bra också. Här rekommenderar vi att du tittar på dess utformning. Är de stora? Om greppen är stora kommer det var lättare att hålla i större saker. Vi rekommenderar också grepp med ett ”djup” – vilket betyder att de är lite böjda inåt. Det skapar en bättre struktur i själva greppet och underlättar användningen.

Det sista som avgör hur bra grepp den har är designen. Vi rekommenderar att du helst väljer de som är formade ”uuuu” – de gör det lättast att lyfta tyngre saker.

Hur rengörs den?

Köp för guds skull inte en kökstång som inte går att diska i maskin! Man tror att det inte kommer vara några problem, men det är otroligt frustrerande. Framför allt när man glömmer diska den direkt efter användning. Då

Så gjordes vårt kökstång test!

Vårt kökstång test började med att få fram några produkter som kunde platsa på topplistan. Det gjordes ganska snabbt genom att titta på de allra populäraste varianterna. När de hittats tittade vi närmre på de med hjälp av tidigare kunders recensioner, och produktbeskrivningar. Med informationen som samlats in där satte vi ihop dess för- och nackdelar i topplistan.

För att avsluta hela testet skrev vi ihop vår kökstång bäst i test lista också. Den skrevs helt enkelt efter att vi jämfört dess bra och dåliga sidor!

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test