Körsbärsurkärnare bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du också på jakt efter körsbärsurkärnare bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa körsbärsurkärnaren för att effektivisera ditt körsbärsätande. I den nedre delen av artikeln har vi också satt ihop en kort köpguide för att underlätta ditt val.

Körsbärsurkärnare – en topplista


Funktion körsbärsurkärnare – bäst i test!

En körsbärsurkärnare i rostfritt stål

+ Tillverkad av rostfritt stål

+ Snabb användning

– Något stor


Mest robust: Westmark

En tjock körsbärsurkärnare från Westmark

+ Tjockt rostfritt stål

+ En fjäder för snabbare hantering

– Lite tung


Bäst budgetval: Kitchen Craft

En plast körsbärsurkärnare med uppsamlare i botten

+ Otroligt kompakt

+ Burk undertill för alla kärnor

– Tillverkad i plast


Hur väljer man den bästa körsbärsurkärnaren?

Att välja den bästa körsbärsurkärnaren är inget enkelt uppdrag. Det finns inget jättesortiment av just urkärnare för körsbär, vilket gör det ännu svårare att välja! Om du inte hittat en passande produkt i vår topplista kommer här lite tips på hur du bör tänka.

Vilket material är den tillverkad av?

Det är viktigt att materialet är slittåligt. Inte nog med det; det måste klara av att diskas i maskin också. Att diska en urkärnare för hand är ungefär som att försöka få rent en vitlökspress – det går bara inte!

Vi rekommenderar att du helst väljer rostfritt stål, men plast går också bra om du är på en budget. Stål håller i många år utan att visa ålderstecken, medan plast ofta gulnar, blir ful, eller fungerar sämre efter något år.

Hur bra får den ut kärnorna?

En del körsbärsurkärnare är faktiskt förkastliga på sitt jobb. Se till att gropen där man lägger körsbären är stor nog för att även rymma de allra största bären. En del modeller är för små, vilket gör att större bär inte kan urkärnas alls utan bara glider av.

Det är också viktigt att själva ”piggen” som trycker ut kärnorna är robust. En del billigare varianter har piggar som slits ut och går sönder efter bara några månader.

Hur gjorde vi vårt körsbärsurkärnare test?

Vårt körsbärsurkärnare test började med att hitta några passande modeller. Vi hittade till slut några passande varianter som dessutom fått bra betyg av dess kunder. Vi läste då på mer ingående om de med hjälp av dess beskrivningar. Utifrån det vi läst i de satte vi ihop våra egna recensioner om modellerna.

Sist men inte minst saknades en körsbärsurkärnare bäst i test lista! Vilket skrevs ihop efter att vi jämfört dess funktionalitet, material, och design.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test