Mjölsikt bäst i test 2023 – hitta bästa mjölsikten!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du på jakt efter mjölsikt bäst i test? Din jakt slutar här! I den här artikeln får du svaret på vilken som är den bästa mjölsikten för dina behov. Dessutom får du en guide till hur du ska tänka inför ditt val i slutet av artikeln.

Bäst mjölsikt – en topplista


Exxent mjölsikt – bäst i test!

En handhållen mjölsikt med handtag

+ Rostfritt stål

+ Kan hållas med bara en hand

+ Mått på utsidan


Störst: Exxent (30cm diameter)

En stor rund mjölsikt i rostfritt stål från Exxent

+ 30cm i diameter

+ Rostfritt stål

+ Robust design

– Ingen möjlighet att plocka av gallret


Mest lättanvända: Patisse

En rund mjölsikt med 20cm i diameter

+ Tål att diskas i maskin

+ Ögla för att hängas upp

+ Rostfritt stål


MasterClass kaksprits – bäst i test!

En handhållen mjölsikt med vev som rymmer 3 cups

+ Rostfritt stål

+ Många valmöjligheter (tyllar och kakpressar)

– Mäter i cups istället för dl

– Kan inte diskas i maskin


Så väljer du den bästa mjölsikten

Att välja ut den allra bästa mjölsikten kan vara svårt eftersom de ser så otroligt lika ut. Vi är här för att hjälpa dig på traven! Här kommer våra bästa tips till hur du väljer en riktig toppmodell.

Hur är den utformad?

Beroende på hur den är utformad finns det olika saker att titta efter.

  • Handhållen. Om det är en handhållen mjölsikt du tittar på rekommenderar vi att du tittar på handtagets konstruktion. Är det skönt? Är det robust nog för att hålla upp till ett halvt kilo mjöl?
  • ”Klassisk”. En klassisk mjölsikt ser ut som en rund form med galler i botten. Om den är utformad på detta sätt rekommenderar vi att du främst tittar på hur den är konstruerad. Vilket material är det? Om den inte är av rostfritt stål är vårt tips att du skippar den… Plastvarianterna samlar bara på sig en massa klet med åren och är svåra att rengöra.

Hur rengörs den?

Eftersom mjöl är otroligt jobbigt att få bort från saker är det viktigt att du tittar på hur mjölsikten rengörs. Det är trots allt mjöl du ska ha i den, eller hur? Helst ska du välja en modell som är diskmaskinssäker. Om det inte är möjligt får du helt enkelt själv avgöra hur svår den kommer vara att diska för hand.

Psst! Ska du baka kakor? Kolla in vår kaksprits bäst i test artikel när du ändå är igång!

Så gjordes vårt mjölsikt test

Divinos mjölsikt test gick till en början ut på att hitta lämpliga modeller att ha med på topplistan. Vi tog en handfull av de populäraste modellerna på marknaden och började läsa på mer ingående om de. Researchen gjordes faktiskt främst genom att läsa kunders recensioner. Med informationen som hittades i de skrev vi våra för- och nackdelar för produkterna.

För att slutföra testet behövde vi baka ihop en mjölsikt bäst i test lista. Det gjordes efter att ha jämfört dess bra och dåliga sidor. Efter jämförelsen rankades alla produkterna från bäst till sämst, och vi sållade även bort de som inte platsade.

Hej! Mitt namn är Kristina Berghammar, och jag är en passionerad bagare och skribent på Divino.se. Jag har en stor kärlek till allt som har med bakning att göra och har arbetat inom branschen i flera år. Förutom att baka älskar jag även att skriva om ämnet och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter!