Om oss

Vi har skapat denna sajt för att lyfta fram de allra bästa produkterna inom kategorierna matlagning och bakning. Vår ambition är förstås att bli störst i Sverige – men riktigt så långt har vi inte kommit än…

Teamet

Vi är just nu ett tight team på bara tre personer, men vi planerar självklart att utöka allt eftersom sajten växer fram. Detta är bara början!

Filip Karlsson

Filip Karlsson

Skribent matlagning – filip@divino.se

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning.

Jag började min karriär som line cook på en av New Yorks finaste restauranger där jag lärde mig grunderna i matlagning och upptäckte min passion för gastronomi.

Jag fortsatte sedan min karriär genom att arbeta på flera restauranger runt om i världen, inklusive en michelin-restaurang i Frankrike där jag jobbade som kökschef.
Efter att ha arbetat i branschen under många år, bestämde jag mig för att gå i förtidspension och ägna mig åt att skriva om matlagning och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till andra.
På min fritid njuter jag av att bjuda över vänner och familj på middag och experimentera med nya recept och ingredienser.

Jag älskar också att prova på olika viner och matcha dem med tilltugg för att skapa en unik och minnesvärd matupplevelse.

Kristina Berghammar

Kristina Berghammar

Skribent bakning – kristina@divino.se

Hej! Mitt namn är Kristina Berghammar, och jag är en passionerad bagare och skribent på Divino.se. Jag har en stor kärlek till allt som har med bakning att göra och har arbetat inom branschen i flera år. Förutom att baka älskar jag även att skriva om ämnet och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter!

Jag började min karriär inom bakning på ICAs egna bageri, där jag fick lära mig grunderna inom yrket. Efter några år bestämde jag mig för att utmana mig själv ytterligare och började arbeta på ett mindre bageri i Flen. Där fick jag möjlighet att arbeta mer självständigt och lära mig mer om de mer avancerade metoderna.

Efter fem år på bageriet kände jag att jag behövde en förändring och valde att följa min andra passion - skrivande. Jag började skriva om bakning på min fritid och fick snart möjlighet att skriva här på Divino!
Idag är jag en skribent här på Divino, där jag skriver om allt från grundläggande bakningsmetoder till mer avancerade tekniker och produktrecensioner.

Min bakgrund inom yrket ger mig en djup förståelse för ämnet, och jag brinner verkligen för att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till våra läsare!
När jag inte skriver om bakning älskar jag att umgås med vänner och familj. Jag tycker om att bjuda in till fikastunder där vi kan prata och njuta av nybakade godsaker tillsammans.

Jag älskar också att läsa böcker, speciellt i solen på balkongen! Att vara utomhus är något jag verkligen uppskattar, särskilt på sommaren när jag kan promenera i naturen eller sitta på en uteservering och njuta av en kall öl.

En bild på Mikaela Höstman

Mikaela Höstman

Redigerare – mikaela@divino.se

Jag är den senaste additionen till teamet och står för att redigera det de övriga skribenterna skrivit.

Jag har frilansat som skribent i 3 år och har därför ett öga för vad som är bra och dåligt. Det blir inte alltid rätt första gången, men kanske när jag varit där och petat!


Martin Bergman

Martin Bergman

Grundare & ägare – martin@divino.se

Hej! Martin heter jag och är grundaren och ägaren för sajten. Det är egentligen en tillflyktsort från mitt tråkiga kontorsjobb som webbutvecklare. Jag tänkte att jag kunde kombinera mina programmeringskunskaper med mitt största intresse – mat!

Jag har jobbat som webbutvecklare på olika webbyråer under många år och har erfarenhet av att skapa och utveckla webbsidor och applikationer för kunder i olika branscher.

Under min tid som webbutvecklare insåg jag att matlagning var min stora passion och jag ville kombinera det med min erfarenhet inom webbutveckling.
Därför startade jag Divino.se, en mat- och baksajt som innehåller information om olika matlagnings- och bakprodukter. Min ambition är att göra Divino.se till den största matproduktssajten i Sverige.

Jag spenderar mina dagar på att uppdatera webbsidan, korrekturläsa artiklar, samt att ta fram nya idéer för hur jag kan förbättra sajten.
På min fritid ägnar jag mig åt mitt andra stora intresse - fiske. Jag tycker om att ta mig ut på sjön tidigt på morgonen, koppla av och fiska hela dagen!

När jag inte fiskar, gillar jag att umgås med bekanta på uteserveringar, besöka nya restauranger och prova nya maträtter! Jag är också en ivrig läsare och älskar att läsa allt från skönlitteratur till självhjälpsböcker och biografier.

Vad är målet med sajten?

Målet är enkelt – bli störst i Sverige på recensioner av mat- och baktillbehör. Vi har stora ambitioner och gör allt för att växa på oss så snabbt som möjligt. Vi vill vara en ”one-stop-shop” för allt som har med mat- och bakprylar att göra!