Pastatång bäst i test 2023 – hitta bästa pastatången!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Jagar du efter pastatång bäst i test? Ditt jagande slutar här! Vi listar de bästa pastatängerna för dig och dina behov. Dessutom går vi igenom lite tips på hur du kan hitta den modell som passar just dig.

Behöver du en tång som passar mer än bara pasta? Kolla in kökstång bäst i test istället

Bäst pastatång – en topplista


Global pastatång – bäst i test!

En silvrig pastatång från Global

+ Stark design i rostfritt stål

+ Gropar för tummarna för bra grepp trots blöta händer

+ Långa tänder som greppar pastan ordentligt

– Ingen låsring för att trycka ihop den


Bäst budgetval: Zwilling Pro

En silvrig pastatång med öglor

+ Många tänder för att enkelt lyfta upp pastan

+ Öglor för enkel upphängning

– Inget ”djup” i tången och därför glider pasta ut när det är blött


För större portioner: Eva Solo

En silvrig pastatång med låsring från Eva Solo

+ Låsmekanism för att hålla ihop tången

+ Rostfritt stål

+ Grepp som liknar skedar för att enklare kunna lyfta upp pastan


Så får du tag i den bästa pastatången

Att välja ut den bästa pastatången från det otroligt breda sortimentet är svårt. Men för dig som inte har en aning om vilken du ska välja kommer här lite tips för att sparka dig i rätt riktning.

Hur är greppet?

Greppet på tången i sig är det allra viktigaste att titta på. Att ändarna är formade som skedar är vårt första tips. Det gör att du enkelt kan lyfta upp pastan, även om det är små makaroner. Du vill också se till att den har ordentliga tänder. Om den istället liknar en matpincett i utformningen avråder vi dig från just den. Den ska ha breda och många tänder på ändarna.

Hur är handtaget?

Handtaget skall ha blöta händer i åtanke. Det är ju ofta det man har när man lagar mat, eller hur? Dessutom kommer det vattenånga från pastavattnet vilket gör pastatången hal. Se därför till att handtaget har perforering eller en utformning som gör att den enkelt greppas trots att den är blöt.

Hur rengörs den?

Det är otroligt viktigt att pastatången kan diskas i maskin. Visst, man kan välja en modell som behöver handdiskas, men varför? De kostar detsamma, och då är det bättre att ha tillgängligheten att kunna diska den i maskin.

Så gjorde vi vårt pastatång test

Vårt pastatång test började med att välja ut modeller i olika utföranden. Vi försökte ta med ett så brett urval som möjligt. Produkterna valdes ut med popularitet och kundbetyg i högsta åtanke.

För att fördjupa oss i hur tängerna faktiskt presterar tittade vi på dess recensioner. Med det vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

För att avsluta testet skrev vi ihop vår pastatång bäst i test lista. Där rankade vi produkterna från bäst till sämst med bland annat design, material och funktionalitet i åtanke.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test