Saftsil bäst i test 2023 – hitta bästa saftsilen!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är det saftsil bäst i test du är ute efter? Då har du kommit till rätt sajt! Vi går igenom olika alternativ och utsér den allra bästa saftsilen. För dig som inte hittar det du söker på topplistan finns det också en köpguide för dig att lättare göra ditt val.

Bäst saftsil – topplistan


Funktion saftsil – bäst i test!

En saftstil med fyra ben i rostfritt stål

+ Robust konstruktion i rostfritt stål

+ Justerbara ben som stannar på plats

+ Rund för att undvika spill


Bäst budgetval: Day

En saftsil av plast med röda ben

+ Stabila fötter som passar på det mesta

+ Böjbara ben för att passa kastrullen eller byttan

+ Bred påse för att slippa spill

– Plast


Mest kompakt: Jonas

En liten saftsil med röda ben tillverkad i plast

+ Kompakt och lätt att stoppa i skåpet

+ Enkel att använda

– Liten saftduk

– Tillverkad av plast


Hur hittar man den bästa saftsilen?

Att välja ut den bästa saftsilen är en svår uppgift, eftersom att det inte finns så många olika att välja mellan! Trots att saftsilar används för så många ändamål är de faktiskt inte särskilt populära, och därför finns det inget jätteutbud. Om du inte hittat en passande modell på vår topplista kommer här lite tips inför ditt val.

Vilka material har använts?

Vi rekommenderar att du väljer en i rostfritt stål eftersom de både håller längre och för att de är mer lättanvända. En konstruktion av stål gör att benen hålls stadigt på plats, trots att det ligger tung, blöt, frukt i silduken. Det gör också att eventuella justeringar du gör för att benen ska passa din bytta hålls på plats.

Plastmodeller är helt okej, men vi föredrar definitivt rostfritt stål. Plast tenderar tyvärr att tappa formen med åren.

Hålls duken på plats ordentligt?

Se till att fastsättningsanordningen för silduken är ordentlig. Det finns inget värre än att duken glider av när man häller ned saften. Då spiller man ut all saft och får börja om från början igen.

Notera att detta oftast händer med plastmodellerna. Precis som i vårt körsbärsurkärnare test avråder vi än en gång från plastvarianter.

Hur gjordes vårt saftsil test?

Saftsil testet inleddes med att hitta några passande produkter. Dessa valdes ut beroende på hur populära de var. När vi hittat en handfull modeller påbörjade vi vår research genom att titta på kundrecensioner och vad tillverkarna själva hade att säga. Med det vi läst skrev vi våra egna recensioner och tog fram modellernas för- och nackdelar.

För att sedan avsluta artikeln satte vi ihop en saftsil bäst i test lista där vi rangordnat de från bäst till sämst. Det som bestämde rangeringen var helt enkelt hur deras för- och nackdelar vägde mot varandra.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test