Snittkniv bäst i test 2023 – hitta bästa snittkniven!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du också på jakt efter snittkniv bäst i test? Då har du jagat dig till rätt artikel! Nedan hittar du den allra bästa snittkniven för dina behov. I slutet av artikeln hittar du också lite tips på hur du ska välja ut den bästa modellen.

Bäst snittkniv – en topplista


Patisse snittkniv – bäst i test!

En silvrig snittkniv med plastskydd från Patisse

+ Skönt handtag

+ Skarpt och långt knivblad

+ Plastskydd för bladet

+ Böjt blad för enklare användning


Bäst premiumval: Victorinox brödsnittskniv

En ihopfällbar brödsnittskniv från Victorinox

+ Ihopfällbar

+ Tandat blad för att kuna skära både före och efter gräddning

+ Användbar även som vanlig fickkniv!


Med utbytbara blad: Martellato degkniv

En blå degkniv med plastskaft

+ Utbytbara blad

+ Skydd för bladet

+ Ögla för enkel upphängning

– Konstruerad helt av plast


Hur väljer man den bästa degkniven?

Att välja ut den bästa degkniven är faktiskt en ganska svår uppgift. Det finns nämligen inte så mycket att välja på där ute, trots att de faktiskt används av väldigt många. Om du inte lyckats hitta något som passar dig på vår topplista kommer här lite tips inför valet.

Hur snittar den?

Knivbladets design varierar ganska mycket på olika degsnittsknivar, och därför är det en viktig sak att ha i åtanke. Vi rekommenderar att du väljer ett tunt blad som är lite böjt. Det gör det otroligt mycket lättare att jobba med, samtidigt som tunnheten får till vackra skåror.

Hur är handtaget?

Det är viktigt att snittknivens handtag är komfortabelt, men också att det inte glider runt när du har blöta händer. Ofta när man bakar har man ju just det; blöta händer. Se därför till att handtaget har bra grepp, och att det ligger bekvämt i handen.

Kan man byta ut bladet?

Faktiskt inte en jätteviktig punkt, om du inte köper en allt för dyr modell. Just på grund av att degknivar ofta är väldigt billiga (under hundralappen), och enkelt kan kastas för att köpa en ny. Om det däremot är viktigt för dig att behålla samma kniv – se till att knivbladen är utbytbara eller kan vässas.

Bakar du kakor också? Kolla in vårt kaksprits test!

Hur gjordes vårt snittkniv test?

Vårt snittkniv test började med att hitta en handfull passande modeller. De togs fram främst genom att titta på vilka som var mest populära på marknaden. Vi tog de mest omtyckta modellerna, och läste på om de. Utifrån det vi läst satte vi ihop dess bra och dåliga sidor.

För att avsluta hela artikeln behövdes en snittkniv bäst i test lista också. Den skrevs ihop efter att vi vägt modellernas positiva och negativa sidor emot varandra. Vi kunde då komma fram till en rangering av produkterna från bäst till sämst.

Hej! Mitt namn är Kristina Berghammar, och jag är en passionerad bagare och skribent på Divino.se. Jag har en stor kärlek till allt som har med bakning att göra och har arbetat inom branschen i flera år. Förutom att baka älskar jag även att skriva om ämnet och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter!