Sockerkaksform bäst i test 2023 – hitta bästa sockerkaksformen!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du också ute efter sockerkaksform bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I vår artikel hittar vi den bästa sockerkaksformen som passar just dina kriterier. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln för att underlätta ditt val.

Bäst sockerkaksform – en topplista

Lekue sockerkaksform – bäst i test!

En svart sockerkaksform i silikon som kan vikas ihop
Kan vikas ihop
Riktigt lätt att få ut kakan
Lätt att rengöra
För tunt material

Bäst budgetval: GastroMax sockerkaksform

En svart sockerkaksform med non-stick från Gastromax
Non-stick
Lätt att rengöra
Snygg
Kan inte diskas i maskin

Minst kladd: PME non-stick sockerkaksform

En silvrig sockerkaksform som är extra hög
Hög kant som förhindrar kladd
Extra fint mönster
Non-stick
Tål inte diskmaskin

Så hittar du den bästa sockerkaksformen

Att välja den bästa sockerkaksformen kan vara en utmaning om du inte vet vad du ska leta efter. Med den här guiden kommer vi att hjälpa dig att hitta den perfekta formen för dig och dina bakbehov. Här är några punkter att tänka på när du väljer din sockerkaksform.

Material

Sockerkaksformar finns i flera olika material, var och en med sina för- och nackdelar:

 • Silikon – Flexibelt och lätt att ta ur kakan, men kan behöva extra stöd för att hålla formen
 • Metall – Ger en jämn värmefördelning och bra bottenbrytning, men kan vara svårare att rengöra
 • Glas – Ser elegant ut och kan användas för både bakning och servering, men ger inte lika bra värmefördelning som metall

Storlek och form

Det finns flera storlekar och former att välja mellan. Här är några av de vanligaste typerna:

 • Rund – Den klassiska formen för sockerkaka, perfekt för enkel servering
 • Rörformad (även kallad kugelhopf eller gugelhupf) – Ger en elegant presentation och hjälper kakan att gräddas jämnt
 • Rektangulär – Lätt att skära i rutor för servering och bra för att baka flera smaker samtidigt

Beläggning

Många sockerkaksformar kommer numera med en beläggning för att kakan inte ska fastna. Här är några av de vanligaste beläggningarna:

 • Non-stick – Lätt att rengöra och gör det lätt att få ur kakan, men kan kräva extra försiktighet vid rengöring för att undvika repor
 • Emalj – Slitstark och mindre känslig för repor, men är ofta dyrare
 • Ingen beläggning – Ett bra val för dem som föredrar naturliga material, men då måste du smöra och bröa formen innan användning

Brukar du baka småkakor också? Kolla in vår kaksprits bäst i test lista!

Pris och kvalitet

När du ska välja en sockerkaksform är det viktigt att hitta en balans mellan prislappen och kvaliteten. Här är några tips för att hitta en form som passar din budget och dina krav:

 • Jämför priser och läs recensioner för att hitta en form som passar både behoven och plånboken
 • Se till att välja en form som är tillverkad av högkvalitativa material och som kommer att hålla länge
 • Kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre – det finns ofta prisvärda alternativ som ger utmärkt kvalitet och funktionalitet

Sammanfattning

Att välja den bästa sockerkaksformen handlar om att hitta den som passar just dina önskemål. Tänk på material, storlek, form, beläggning, samt pris och kvalitet när du gör ditt val. Genom att jämföra olika alternativ kan du faktiskt hitta den perfekta sockerkaksformen som hjälper dig att skapa de mest delikata sockerkakorna!

Hur genomfördes vårt sockerkaksform test?

Vårt sockerkaksform test började med att kasta ett öga på marknaden. Vi hittade ganska snabbt en handfull modeller som var populära. Vi läste på mer om de utvalda produkterna med hjälp av kundbetyg och beskrivningar från tillverkarna. Med informationen vi läst oss till i de skrev vi deras positiva och negativa sidor.

För att slutföra artikeln satte vi ihop en sockerkaksform bäst i test lista också. Den skrevs efter att vi jämfört modellernas olika kvaliteter. Vi vägde helt enkelt produkternas för- och nackdelar mot varandra för att kunna rangordna de!

Källor

Hej! Mitt namn är Kristina Berghammar, och jag är en passionerad bagare och skribent på Divino.se. Jag har en stor kärlek till allt som har med bakning att göra och har arbetat inom branschen i flera år. Förutom att baka älskar jag även att skriva om ämnet och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter!