Stekpanna 32 cm bäst i test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är även du på jakt efter den bästa 32 cm’s stekpannan? Vilken tur att vi på Divino.se plockat ihop en topplista då! Här hittar du de allra främsta alternativen utefter dina behov. Dessutom valde vi att ta med minst en modell i vardera prisklass på bäst-i-test-listan.

Stekpanna 32 cm bäst i test

Bäst i test: WMF ’Durado’ stekpanna 32 cm

En stekpanna med 32 cm i diameter med non-stick beläggning tillverkad av märket "WMF" som heter "Durado"
Högkvalitetsmaterial
Utmärkt värmefördelning
Enkel och försiktig hällning
Minimalt med fett behövs
Högt pris

WMF är känt för att leverera högkvalitativa köksprodukter, och detta gäller även deras ’Durado’ stekpanna på 32 cm, tillverkad av högkvalitativt cromargan rostfritt stål!

För det första erbjuder Durado jämn värmefördelning. Tack vare sin TransTherm-universalbotten, bränner ingenting vid och maten lagas snabbare. Dessutom har den en förlängd värmelagring, vilket framförallt sparar på energikostnader!

Non-stick-beläggningen, CeraDur, är en annan viktig fördel. Den kräver mycket lite fett för matlagning och är lätt att rengöra. Pannan tål även extrem värme upp till 400 grader! Dessutom erbjuder den väldesignade kanten en exakt och kontrollerad hällning, medan det ergonomiska handtaget säkerställer ett stadig grepp.

Sammanfattningsvis tycker vi på Divino.se att WMF Durado stekpanna har en fantastisk prestanda och användarvänlighet, om därför är värd att överväga.

Bäst premiumval: Scanpan CTX 32 cm

En 32 cm stor stekpanna tillverkad av märket "Scanpan" i modellen "CTX"
Prisbelönt design
Innovativ CTX-teknologi
Hållbart rostfritt stål
Utmärkt värmeledning
Högre prislapp

Scanpan CTX 32 cm har gång på gång presterat på toppnivå, vilket bevisas av dess upprepade vinst i Aftonbladets stekpannetest fem gånger mellan åren 2016-2021!

Scanpan CTX står ut på många sätt, men främst grund av dess genomtänkta teknologi. CTX, som står för Ceramic Titanium Extreme, kombinerar non stick-beläggning och rostfritt stål på ett unikt sätt. Denna kombination säkerställer att ingenting fastnar vid ytan, medan den behåller stekpannans högpresterande värmeledningsförmåga.

För att sammanfatta är Scanpan CTX 32 cm en högkvalitativ stekpanna som levererar på alla punkter vad gäller funktionalitet och design!

Bästa billiga: Satake 32 cm stekpanna i gjutjärn

En svart och silvrig stekpanna i lättviktsgjutjärn på 32 cm diameter tillverkad av märket "Satake"
Lättviktsgjutjärn
Patenterad non-stickbeläggning
Funkar på alla spisar
Enkel rengöring
Kan vara stor för mindre spisar

Satake, den japanska tillverkaren som står för kvalitet och innovativa idéer, har i sin senaste serie – ’Honeycomb’ lanserat en 32 cm stekpanna!

Till skillnad från traditionellt gjutjärn är ’Honeycomb’ serien tillverkad i lättviktsmaterial. Detta tillåter lättare hantering, samtidigt som den mönstrade ytan gör att mat inte fastnar. Dessutom har pannan en Whitford Xylan beläggning – en patenterad non-stickbeläggning – som ger en förbättrad stekyta och minskar behovet av stekfett!

En annan viktig aspekt av stekpannan ’Honeycomb’ är dess universella användning. Den fungerar lika bra på alla typer av spisar, inklusive induktion.

En ytterligare bonus är att rengöringen är enkel och pannan är diskmaskinssäker, vilket sparar tid och energi.

För att sammanfatta tycker vi på Divino.se att Satake 32 cm gjutjärnspanna, med sitt lättviktsmaterial, sinn unika beläggning och universalitet, är ett värdefullt tillägg i köket!

Bästa 32 cm's stekpannan

Så väljer du den bästa 32 cm’s stekpannan enligt Divino

Lätt att rengöra

En panna som är svår att rengöra kan leda till att matrester blir kvar, vilket är ohygieniskt och kan påverka smaken av annan mat som tillagas i pannan. Säkerställ att stekpannan du väljer har en slät yta, utan svåråtkomliga områden, och att den klarar av att skrubbas utan att ytan skadas.

Non-stick vs traditionell

Non-stick beläggning är idag ett populärt val. Dessa pannor minskar behovet matfett och förhindrar att mat bränner fast. Dessutom gör non-stick det lättare att rengöra pannan. Däremot har traditionella stekpannor andra fördelar, till exempel tål de höga temperaturer bättre. Du bör göra ditt val utifrån dina egna behov.

Värmedistribution

En god och snabb värmedistribution är viktigt för att säkerställa en jämn tillagning. Kvalitetspannor är ofta tillverkade av material som koppar eller aluminium, vilka är kända för deras utmärkta värmedistribution.

Handtagets komfort och säkerhet

Handtaget är även en viktig aspekt. Ett ergonomiskt handtag bidrar till bättre kontroll under användningen och minskar risken för olyckor i köket. Man bör även se till att handtaget är värmetåligt och stabilt.

Långvarighet

När det kommer till stekpannor är det bra att investera i kvalitet. En bra stekpanna ska klara av regelbunden användning och temperaturväxlingar utan att deformeras eller tappa sin non-stick beläggning. Material som rostfritt stål eller gjutjärn är ofta mer hållbara och långvariga alternativ.

32 cm stekpanna test

Stekpanna 32 cm testet av Divino.se gjordes så här

Till att börja med valde vi ut de mest populära 32 cm stekpannorna och fördjupade oss i dem genom att studera kundrecensioner och produktbeskrivningar. Baserat på dessa källor avgjorde vi vilka som var bäst och skrev beskrivningarna till ovannämnda produkter.

Källor

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test