Stekpanna för gasspis bäst i test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du också trött på stekpannor som inte alls passar gasspisen? Då är vår stekpanna för gasspis bäst i test lista något för dig! Här hittar du definitivt en modell som passar just dina behov. Så vad väntar du på? Spana in den redan nu!

Stekpanna för gasspis bäst i test

Bäst i test: Scanpan CTX stekpanna för gasspis

En stekpanna för gasspisar i rostfritt stål tillverkad av Scanpan som heter "CTX"
Kännetecknande CTX-teknologi
Hållbar nonstick-beläggning
Stilfull och slitstark design
Bekvämt handtag
Högre prisklass

Scanpan CTX stekpanna, som är 28 cm, levererar något bortom konventionell köksdesign och prestanda, med sina upprepade vinstutnämningar i olika test.

Scanpan gör skäl för namnet CTX, Ceramic Titanium Extreme, eftersom det är en stekpanna som kombinerar en högklassig beläggning med rostfritt stål. Non-stick beläggningen, kallad Stratanium, löser enkelt fastbränd mat och krånglig rengöring.

Här finner du en stekpanna som är byggd för att motstå tiden. Den tål en tuff användning och behåller ändå sin kvalitet. Och dess balanserade handtag gör den bekväm i handen, för ökad stabilitet och kontroll.

Sammanfattningsvis: Scanpan CTX Stekpanna erbjuder alltså ett praktiskt och elegant köksredskap som håller kvalitén länge, tål tuff användning och är enkel och bekväm att använda!

Bästa kermaiska stekpanna för gasspis: Eva Solo ’Trio’

En keramisk stekpanna för gasspisar tillverkad av märket "Eva Solo" som heter "Trio"
Snabb värmefördelning
Hög värmetolerans
Perfekta stekresultat
Daglig hållbarhet
Stor storlek

Eva Solo ’Trio’ keramisk stekpanna erbjuder en stekpanna av högkvalitativ design och med förstklassiga funktionaliteter!

En av de mest framträdande egenskaperna hos denna stekpanna är dess snabba och jämna värmefördelning, som sparar tid i matlagningen.

Utöver detta levererar stekpannan en robust keramisk beläggning som kan stå emot mycket höga temperaturer, och hjälper aktivt till att uppnå perfekta stekresultat varje gång.

Kort sagt är Eva Solo ’Trio’ keramisk stekpanna mer än bara en panna, det är ett högkvalitativt och tideffektivt köksredskap.

Bäst gjutjärnspanna för gasspis: Satake Ø28 cm

En stekpanna med honeycomb mönster i 28cm diameter gjord för gasspisar tillverkad av märket "Satake"
Non-stick, hållbar beläggning
Minimalt med stekfett behövs
Fungerar med alla redskap
Tål maskindisk och ugnssäker
Handdisk rekommenderas

Satake’s 28cm gjutjärnspanna, tillverkad av lättviktsgjutjärn med en non-stick beläggning, erbjuder en innovativ design som kombinerar bekvämlighet och funktion i en stilren paketering.

Beläggningen, som är 1-1,5 mm tjock, tål hård användning. Oavsett hur mycket du lagar, behöver du bara en minimal mängd matfett då det samlas i alla fördjupningarna, vilket även förhindrar överhettning.

Om du har en induktionshäll, eller någon annan typ av spis, kommer denna panna arbeta utmärkt. Pannan är även ugnssäker (upp till 220°c).

Trots att handdisk rekommenderas för att förlänga panna liv, tål den även maskindisk.

Sammanfattningsvis är Satake’s 28cm gjutjärnspanna en solid investering för ditt kök, då den fungerar på alla spisar, är ugnssäker och kan diskas på olika sätt.

Bästa stekpannan för gasspis

Hur man väljer den bästa stekpannan för gasspisen

Material

Materialvalet är viktigt att ha i åtanke. Gjutjärn är robust, långvarigt och utmärkt för jämn värmefördelning, men det är också tungt och kräver speciell vård. Rostfritt stål är slitstarkt, rostbeständigt och enkelt att rengöra, vilket gör det till ett praktiskt val för många. Teflon, å andra sidan, är känd för sin non-stick-yta vilket gör det enkelt att laga mat med minimalt fett och rengöra efteråt.

Non-stick beläggning

En non-stick-beläggning är en särskilt användbar funktion i en stekpanna. Om du ofta lagar mat som lätt kan fastna, till exempel ägg eller fisk, kan en non-stick-beläggning vara en riktig livräddare.

Värmeledningsförmåga

En annan faktor att överväga är hur väl pannan leder och behåller värme. Detta påverkar hur jämnt maten blir tillagad. Gjutjärn presterar generellt bäst i i denna kategori.

Pannans tjocklek

Tjockleken på pannans botten spelar också roll gällande prestanda och hållbarhet. En tjock botten kan bidra till att värmen fördelas jämnare, och minskar risken för att maten bränner fast.

Lätthanterlig

Stekpannan bör även vara lätthanterlig. En tung panna kan vara svår att använda, medan ett välbalanserat handtag är fördelaktigt.

Stekpanna för gasspis test

Stekpanna för gasspis test

Till en början kollade vi vilka stekpannor som erbjuds på marknaden och valde ut de mest köpta. Dessa studerade vi närmare genom att kolla på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Baserat på dessa två källor avgjorde vi vilka stekpannor som var bäst och skrev egna texter till dessa.

Källor

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test