Stekpincett bäst i test 2023 – hitta bästa stekpincetten!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Letar du efter stekpincett bäst i test? Då har du definitivt hittat till rätt ställe! I den här guiden går vi igenom de allra bästa stekpincetterna som passar dina behov. Genom gedigen jämförelse rangordnas modellerna från bäst till sämst. Längst ned i artikeln hittar du också svar på hur du ska tänka inför ditt köp.

Bäst stekpincett – en topplista


Professional Secrets stekpincett – bäst i test!

En stekpincett i rostfritt stål från Professional Secrets

+ Robust design som inte glider runt

+ Rostfritt stål som tål diskmaskin

+ Klarar även tyngre bitar

– Något baktung


Bäst premiumval: Rösle

En silvrig matpincett med hål för upphängning

+ Snygg och blänkande design

+ Lång för att slippa bränna fingrarna

+ Hål för upphängning

– Något baktung


Bäst budgetval: Funktion

En stekpincett som tål diskmaskin från Funktion

+ Ribbat handtag för bättre grepp

+ Rostfritt stål

– Smala ändar och klarar därför inte stora saker


Hur väljer man den bästa stekpincetten?

Att välja den allra bästa matpincetten är ett svårare uppdrag än man kan tro! På grund av att de flesta ser likadana ut kan det vara svårt att göra det optimala valet. Här kommer våra varmaste tips på hur du gör rätt väl.

Vilket material är den gjord av?

Vi rekommenderar endast rostfritt stål. Det betyder inte bara att den är diskmaskinssäker, utan också att den håller längre. Plastvarianter är en stor no-go i vår bok på grund av hur plast presterar över tid. Dessa tappar ofta formen och får svårare och svårare att greppa saker. Dessutom har många modeller av plast ett jobbigt problem – de ”saxar” när man trycker på de. Alltså att sidorna inte är stabila nog för att stanna på plats under tryck, vilket gör de otroligt jobbiga att använda.

Hur stor är den?

Både längden och bredden är viktig när det kommer till stekpincetter. Du vill ha en så lång som möjligt (30cm+), för att slippa bränna dig. Du vill också att pincetten ska vara av det bredare slaget. Det underlättar enormt när du ska ta upp tyngre eller större saker som köttbitar.

Hur är greppet?

Både handtagets grepp och själva ändarnas grepp är viktigt. Du vill kunna lyfta upp saker utan att behöva trycka allt för hårt på handtaget. Du vill också såklart kunna använda stekpincetten under blöta förhållanden. Därför rekommenderar vi en ribbad design, alternativt att de har något som gör handtaget lättare att hålla i.

Hur gjordes vårt stekpincett test?

Vi började stekpincett testet med att välja ut de populäraste modellerna. När det gjorts satte vi oss ned och tittade igenom omkring ett hundratal kundrecensioner på olika ehandlar. Med informationen som hittades i kundrecensionerna fick vi veta för- och nackdelarna med modellerna i fråga.

Vi knåpade till sist ihop en stekpincett bäst i test lista efter att ha jämfört modellernas funktionalitet, material och prislappar.

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test