Teflon ugnsform bäst i test – bästa non-stick formen

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Är du på jakt efter en riktigt bra ugnsform i teflon? Då har du kommit rätt! Vi har nämligen satt ihop en lista med de tre bästa teflon-formarna på marknaden (inte nödvändigtvis märket Teflon utan ett samlingsnamn för non-stick beläggning). Men det tar inte slut där. Längst ned hittar du även lite tips på hur du ska tänka när du väljer ugnspanna.

Teflon ugnsform bäst i test

Span även in vårt test av teflonpannor!

Bäst i test: Funktion ugnsform med galler

En svart snygg ugnsform med galler tillverkad av märket "Funktion"
Robust design
Non-stick beläggning
Lätt att rengöra
Långlivade egenskaper
Ej maskindiskvänlig

Bäst i test är ugnsformen från Funktion. Denna form är inte vilket köksredskap som helst. Tillverkad i slitstarkt kolstål är formen både hållbar och pålitlig. Funktion erbjuder den optimala ugnsformen med non-stick beläggning för en oöverträffad användarupplevelse.

Tack vare materialet slipper du oroa dig för slitage eller skavanker på formen. Dess robusta konstruktion av högkvalitativt material garanterar många års matlagning och formens non-stick beläggning eliminerar problemet med fastbränd mat och gör rengöringen till en enkel uppgift. Värt att nämna är dock att man inte bör diska formen i diskmaskinen, eftersom det förstör dess egenskaper. Rekommenderade material i redskap som används i kontakt med den är nylon, plast och trä.

Masterclass djup ugnsform

En svart djup non-stick ugnsform tillverkad av märket Masterclass
Mångsidig användning
Non-stick beläggning
Diskmaskinstålig
Ugn, frys- och mikrovågsugnstålig
Tål ej metallverktyg

Masterclass djupa ugnsform är den ultimata formen för alla kök. Denna ugnsform är både robust och mångsidig.

Masterclass ugnsform har många användningsområden, den fungerar för nästan all sorts matlagning i ugn – allt från rostning av rotfrukter och grönsaker till att baka ugnspannkaka och varmhållning av stekt kött.

Kvaliteten på Masterclass ugnsform är av toppklass. Dess non-stickbeläggning ser till att ingenting fastnar och underlättar rengöringen avsevärt. Detta är en mycket tålig produkt som utöver ugn klarar av diskmaskin, frys och mikrovågsugn. Det är dock lämpligt, för att skydda non-stickbeläggningen, att endast använda trä, plast eller silikonredskap i formen och att undvika metallredskap och knivar som kan skada beläggningen.

Pyrex ’Asimetria’ kolståls-ugnsform

En grå non-stick ugnsform gjord av kolstål tillverkad av märket "Pyrex" som heter "Asimetria"
Robust och hållbar
Enkel rengöring
Bekväma handtag
Platssparande design
Den glatta ytan kan bli hal och därmed göra pannan svår att lyfta när det är fett eller olja på den

Med Pyrex Asimetrias ugnsform i kolstål ökar köksglädjen. Den erbjuder en fantastisk robusthet och hållbarhet tack vare dess material och högkvalitativa non-stick beläggning.

Formens design gör den såväl estetiskt tilltalande som funktionell. Dess räfflade insida förebygger att mat fastnar i den och du kan därför sluta oroa dig för en jobbig och lång disk efter matlagningen. Ett annat stort plus med Pyrex är handtaget som finns på formens långsida och som förenklar hanteringen och bidrar till en högre säkerhet i köket. Pyrex Asimetria-serien finns i en rad olika storlekar, alla designade för att kunna staplas i varandra, vilket sparar utrymme i skåp och lådor.

Pyrex ugnsform rekommenderas varmt som ett rejält, pålitligt och lätthanterligt tillskott för ditt kök. Den enda nackdelen vi kunde hitta var att dess glatta yta kan bli aningen hal då det är fett eller olja på den. I övrigt är detta en produkt som passar både erfarna kockar och nyblivna matfantaster!

Bästa non-stick plåten

Bästa non-stick ugnsformen: Divino’s kriterier

Material
Materialet bör spela en stor roll i ditt val av non-stick ugnsform. Några av de mest populära materialen är aluminiserat stål, anodiserat aluminium och kolstål. Dessa är tre exempel på material med hög värmetålighet och jämn värmefördelning, vilket minskar risken för ojämn tillagning. Dessutom har dessa material goda non-stick egenskaper, vilket underlättar hanteringen då maten är klar.

Lätt att rengöra
En bra ugnsform är ofta en ugnsform som är lätt att rengöra. Den ska vara enkel att diska utan ansträngning eller onödig tidsförbrukning. Om formen är svår att rengöra händer det lätt att matrester som kan brännas vid nästa användning lämnas kvar i den, som kan försämra ugnens egenskaper.

Formens storlek och design
En annan viktig faktor att ta med i beräkningen är formens storlek och design. Om du till exempel ska laga lasagne kan en djup ugnsform vara ett bra val, medan en grudnare form kan passa bättre för bakning. Formens design kan också vara avgörande för resultaten, så det finns mycket att vinna på att välja en form som passar just dina behov.

Hållbarhet och kvalitet
Hållbarhet och kvalitet är två mycket väsentliga kriterier när man väljer ugnsform. Kvaliteten på non-stick beläggningen bör vara hög för att garantera formens livslängd och prestanda över tid. Dessutom bör formen vara tillräckligt robust för att tåla återkommande användning i ugn utan att deformeras eller skadas.

Värmetålighet
Slutligen är ugnsformens värmetålighet ytterst viktig för valet. Ugnsformar som tål hög värme klarar av höga temperaturer utan att non-stick beläggningen blir skadad. Att överstiga formens värmetålighet kan leda till att beläggningen börjar släppa och formens egenskaper försämras därför gradvis. Värmetåligheten på ugnsformarna kan variera stort, så se noga på vad just din matlagning kräver innan köpet.

Teflon ugnsplåt test

Så gjordes vårt teflon ugnsform test

För att inleda undersökningen om vilka ugnsformar med non-stick egenskaper som är bäst tog vi en titt på marknaden. Det var därefter möjligt att smalna ned oss till dessa tre formar efter att noggranns ha läst produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Källor

Hej! Mitt namn är Kristina Berghammar, och jag är en passionerad bagare och skribent på Divino.se. Jag har en stor kärlek till allt som har med bakning att göra och har arbetat inom branschen i flera år. Förutom att baka älskar jag även att skriva om ämnet och dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter!