Vattenkittel bäst i test – hitta bästa vattenkitteln!

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Letar du efter den bästa vattenkitteln? Då kommer denna topplista vara till stor hjälp! Nedan har vi utsett de bästa vattenkittlarna till vinnare i tre kategorier OCH satt ihop en lista på de kriterier som du bör tänka på när de väljer modell.

Vattenkittel bäst i test

Andra artiklar för fikat:

Bäst i test: Masterclass vattenkittel

En silvrig vattenkittel med handtag på toppen tillverkad av märket "Masterclass"
Stabil och bekväm design
Tydliga nivå-markeringar
Lång hållbarhet
Användarvänlig
Högt visslande ljud

Bäst i test är Masterclass vattenkittel som är en unik kombination av estetik och effektivitet. Den är stilren och har en funktionell design där varje detalj bidrar till hur lätt den är att använda. Kitteln påminner om den klassiska ”visseljohanna”, vilket ger den en touch av traditionell inredning samtidigt som den erbjuder modern bekvämlighet.

Masterclass vattenkittel rymmer 2 liter, vilket är en tillräcklig mängd för både kaffe och te för hela familjen! Den är tillverkad i rostfritt stål som gör den såväl stark och hållbar som lätthanterlig. Tydliga nivå-markeringar gör att du enkelt fyller precis rätt mängd vatten. Vattenkitteln fungerar oavsett vilken spis du har – induktion, AGA® eller något annat. Denna kittel passar alla användare!

Den inkapslade botten garanterar jämn värmefördelningen och gör uppvärmningen effektiv. Tack vare alla ovannämnda faktorer i kombination med att handtaget och knoppen förblir svala även efter att vattnet kokat är Masterclass vattenkittel både säker och bekväm att använda!

Endast en mindre nackdel kan nämnas, nämligen att vissa kan tycka att ljudet vid kokning är högre än föredraget.

Snyggast: La Cafetiere vattenkittel

En svart vattenkittel i klassisk design med visseljohanna tillverkad av märket "La Cafeterie"
Snygg och praktisk design
Användarvänlig
Kort koktid
Passar alla spisar
Endast en färg

La Cafetières vinner snyggaste vattenkokare med sin strömlinjeformade och tidlösa design. Tillverkad i emaljerat stål utmärker sig denna vattenkokare som både snygg och högkvalitativ.

La Cafetières vattenkokare är en inte bara elegant i sin simpla design, utan även utformat på ett sätt som gör den användarvänlig. Kitteln har ett ergonomiskt handtag och en tydlig vattennivå-märkning som märker ut var maxgränsen är, vilket är 2 liter vatten. Den breda basen ger en jämn och snabb värmefördelning.

Trots att La Cafetière endast erbjuder vattenkokaren i svart är det en mångsidig produkt. Den fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktion, vilket gör att den passar i alla hem!

Bästa billiga: Kitchen Craft ’Vintage’

En ljusgrå vattenkittel i plast och rostfritt stål tillverkad av märket "Kitchen Craft"
Stilren design
Flexibel användning på alla värmekällor
Praktisk kapacitet
Säkert handtag
Hörbart visslande ljud

För dig som är ute efter en vattenkokare i den billigare prisklassen kan vi rekommendera Kitchen Craft ’Vintage’. Denna kittel passar utmärkt i alla kök och har en unik charm. Färgen och formen kombinerat med den rustika känslan gör att den man får en nostalgisk känsla av gammal stil.

Kitchen Craft erbjuder en flexibel vattenkittel som passar alla värmekällor och alla köksstilar. Vattenkokarens kapacitet är 1,3 liter, vilket är en alldeles lagom stor mängd, samtidigt som den är smidig att ha med på semester eller friluftsliv.

När vattnet har kokat upp piper kitteln och du kan utan oro för att bränna dig ta i soft-touch handtaget som förblivit kallt även när vattnet inuti är hett.

Bästa vattenkitteln

Bästa vattenkitteln – så gör du rätt val.

Kapacitet och storlek

En viktig faktor att tänka på när du väljer vattenkokaren är dess storlek och hur mycket vatten den rymmer. Du får överväga vad ditt hushåll har störst behov av och vad som passar dig bäst. Om du lever i ett hushåll med flera personer är en stor vattenkokare med större kapacitet att föredra, medan ett hushåll med en eller två personer klarar sig med en mindre kittel som rymmer ca 1 liter vatten.

Värmetålighet på handtaget

För din säkerhet och bekvämlighet är det viktigt att vattenkokarens handtag inte blir varmt när den värms upp. För att säkerställa att du inte kommer bränna dig vid användning är det bra att välja en produkt med värmefritt handtag. Dessa handtag är ofta tillverkade i material så som plast eller gummi.

Rengöring

Att lätt kunna diska kitteln är smidigt. Om vattenkokaren har en bred öppning blir rengöringen enklare. Ett urtagbart och tvättbart filter kan också vara till stor hjälp för att avlägsna kalkavlagringar. Att enkelt kunna rengöra kitteln kommer förbättra dess prestanda över tid.

Material och design

Material och design på en vattenkokare kan spela en stor roll i hur effektivt och snabbt den kan värma upp vattnet. Rostfritt stål och glas tenderar att värma upp vattnet snabbare och håller dessutom värmen längre jämfört med plastkokare. Dessutom är rostfritt stål och glas mer hållbart och mindre benägna att utveckla skadliga kemikalier. När det gäller designaspekten är det ju alltid en bonus om kitteln är snygg och passar i ditt kök.

Effekt och uppvärmningstid

Effekten och uppvärmningstiden är också bra att ta hänsyn till i valet av vattenkokare. Mer kraftfulla vattenkokare värmer vattnet snabbare. En modell med högre effekt, uppemot 2 200 watt, kan alltså vara att föredra. Dessa modeller har dock oftast en högre strömförbrukning.

Vattenkittel test

Vattenkittel test av Divino.se

För att sammanställa denna lista utgick vi från produktbeskrivningar och kunders recensioner av de vattenkokare som finns på marknaden. Hoppas den var hjälpsam!

Källor

Hej, mitt namn är Filip Karlsson. Jag är en passionerad matälskare och skribent som älskar att utforska nya smaker och recept från olika delar av världen. Jag har spenderat en stor del av mitt liv i köket och har en omfattande erfarenhet av matlagning. Bakgrund test